alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Nizza

 
[26]

Nizza

Relaxed, mellow en casual: klinkt dit als jouw doorsnee zondagmiddag? Dan passen de adidas Nizza sneakers perfect in jouw easy-going lifestyle. Door de eind jaren 70 en begin jaren 80-vibe die losjes om de schoenen heen hangt, krijg je een gevoel dat ‘niets moet, maar alles mag’. Het retro-ontwerp van deze sneakers kent haar oorsprong in de basketbalschoenen van vroeger. Doordat de schoenen gemaakt zijn van canvas in plaats van het standaardleer, zijn ze licht, ademend en wendbaar. De oldschool 3-Stripes aan de zijkant doen terugverlangen naar vervlogen tijden. Terwijl het gevulkaniseerde rubber in de zool ervoor zorgt dat je met beide benen in het nu blijft staan.

De evolutionaire groei van de adidas Nizza

Vroeger. Toen de lucht nog schoon was en jij nog een onbeschilderd canvasdoek was. Tijden veranderen. Van onbeschreven blad, naar doorleeft personage. Een evolutie dat het canvas van de adidas Nizza ook heeft doorgemaakt. Van simpele schoen in de jaren 80 tot aan een frisse, moderne sneaker inclusief b-balldesign en high-top, die zich gemakkelijk staande houdt in de tegenwoordige tijd. Hoewel je altijd nostalgisten zult hebben, moeten we bekennen dat de vernieuwde versie van de adidas Nizza, toch wel wat meer swagger in huis heeft. Naast lage ‘low’-versies, kent de Nizza adidas-collectie ditmaal ook hogere varianten met een stevig bovenwerk voorzien van stikseldetails en een robuuste neuskap.

adidas Nizza, net zo Nice als de stad waar de sneaker naar vernoemd is

De naam van deze sneakerlijn blijkt tijdloos. De enthousiasmerende uitroep ‘Nice!’ is inmiddels diepgeworteld in de Belgiëse taal. Nizza lijkt niet alleen de overtreffende trap, de casual look van de schoen komt ook perfect overeen met de ontspannen sfeer in de Franse stad waar deze naar vernoemd is.

Jij leeft, jouw Nizza’s leven mee: zo krijg je ze schoon

Hoe graag je moeder het ook wil, je schoenen kun je niet schoon houden. Het fijne aan deze canvasexemplaren is dat je ze met alle gemak in de wasmachine kunt gooien. Het gebruik van de spoelstand is in de meeste gevallen voldoende en zorgt er ook voor dat het rubber van de zool niet aangetast raakt. Nizza adidas: so fresh and so clean.