Icons/Social/GoogleCreated with Sketch.
Gratis verzending voor bestellingen boven de 50€
30 dagen gratis retour en omruilen

Hardloopschoenen voor dames

(239 Producten)
1 / 5
Paginavan 5

Hardloopschoenen voor dames

Hardlopen is waarschijnlijk de beste vorm van fitness die voor iedereen geschikt is. Het houdt je niet alleen fit door te werken aan je lichaam en uithoudingsvermogen, het zorgt er ook voor dat je meer tijd in de buitenlucht doorbrengt - door de schone lucht en het natuurlijke zonlicht geef je je lichaam nieuwe energie. En op het gebied van hardlopen voor dames is adidas zich zeer bewust van hoe belangrijk het dragen van de juiste schoenen is. Dit zorgt er namelijk voor dat je vaker zult gaan rennen én langer door kan gaan.

Kies de beste hardloopschoenen voor dames

1. Zo kies je de beste hardloopschoenen voor dames. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden op wat voor ondergrond je gaat hardlopen. Het verschil tussen wegen, banen en trails bepaalt wat voor soort grip en demping je nodig hebt. Ook hoe vaak je hardloopt en wat je hardlooptype is zijn zeer belangrijke factoren. Vraag jezelf eens af; ben je van plan om je voor te bereiden op een marathon? Ga je meedoen aan hardloopwedstrijden? Of ben je een casual hardloper die één keer per week aan de slag gaat?

2. Voor de volgende stap raden we je aan om je voeten te laten beoordelen door een professional om te bepalen of je schoenen nodig hebt voor onderpronatie, overpronatie of neutrale voeten.

3. Voordat je daadwerkelijk begint met hardlopen in je nieuwe hardloopschoenen voor dames is het belangrijk om ze eerst een aantal dagen in te lopen. En bij het passen van de schoenen kun je wellicht overwegen een halve maat groter te kiezen, want je voeten zetten namelijk uit tijdens iedere willekeurige sportactiviteit.

4. En hoe veel je ook van je adidas-hardloopschoenen houdt, zorg ervoor dat je niet te lang hetzelfde paar draagt. Ze horen er lange tijd als nieuw uit te zien, maar op normale hardlopenschoen dien je eigenlijk maar tot ongeveer 400 tot 600 km te lopen. En als je regelmatig hardloopt, zorg er dan voor dat je meerdere paren hebt om af te wisselen om zo blessures te voorkomen.

Hardlopen op verharde wegen

De weg is de meest voorkomende plek voor hardlopers om hun skills te ontketenen. De gladde, gelijkmatige oppervlaktes en eindeloze afstanden maken dit de makkelijkste plek om op te hardlopen. De adidas-collectie met damesschoenen voor het hardlopen op verharde wegen zorgt voor de juiste ondersteuning om je beste beentje voor te zetten op dit soort ondergronden en biedt voldoende grip om alle weersomstandigheden met gemak te trotseren.

Hardlopen op de baan

Dit is het echte werk. Hardloopschoenen voor op de baan zijn voor één ding goed. Snelheid. En met de juiste snelheid helpt onze collectie met adidas track-hardloopschoenen voor dames je bij het verbreken van je persoonlijke records en beschermen ze je tegen blessures. Ze wegen ongeveer 200 gram, superlicht dus - en dit minimale gewicht betekent dat je je snelste run ooit zult beleven.

Hardlopen op onverharde wegen

Er gaat niets boven het te voet betreden van ongebaande paden en dat is precies waar onze collectie met adidas trail-hardloopschoenen voor dames je bij helpt. Doordat de schoenen voorzien zijn van specifieke eigenschappen voor het hardlopen op onverharde wegen, zoals bijvoorbeeld all-terrain grip, extra bescherming en speciaal gemaakte bovenwerken, ren je moeiteloos over oneven, steile en glibberige ondergronden en zelfs door waterstromen. Check de modellen met GORE-TEX® voor schoenen met een waterdichte en ademende voering.

Hardlopen op de loopband

Soms is het nodig om op de loopband te gaan staan en je voor te bereiden op je dagelijkse run. Dat kan door het weer komen, het tijdstip of gewoon vanwege het pure gemak. Onze adidas-collectie met dameshardloopschoenen voor op de loopband is ontworpen om je te helpen bij het maken van nog meer kilometers met minder slijtage, ongeacht de afstand.