alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Klimmen · Schoenen

 
[9]

Klimschoenen

Klimwand of bergrots, met een paar adidas klimschoenen ga je vol goede moed op avontuur. adidas ontwerpt klim schoenen voor gevorderden en beginners. Voor indoorklimmer, rotsklimmer ontwerpt adidas klimschoenen die ook wel wrijvingschoenen worden genoemd. Dit zijn nauwsluitende modellen gemaakt van lichtgewicht materiaal met een soepele zool en zijn geschikt voor het klimmen op kleine grepen zoals in de boulderhal. Klimmen schoenen met een medium stijve zool kunnen goed worden gebruikt door sportklimmers die zowel indoor en outdoor actief zijn. Exemplaren met een harde en dikke zool zijn uitstekend voor beginners die langs een wandelroute ook nog stukken willen klimmen. Ben jij een pionierende hiker? Dan ontwerpt adidas ook modellen die voorzien zijn van een loopzool met klimzone om jouw bergbelevenissen optimaal te laten verlopen. Het belangrijkste aan deze adidas klimmen schoenen is dat ze gripvast zijn en jij vol vertrouwen de top kunt gaan bestijgen.

De juiste schoen voor elk klim niveau

Kies een paar klimschoenen die het beste past bij jouw voeten en klimniveau. De adidas klimschoenen zijn het enige wat jou nog scheidt van de bergrots. Bij de aanschaf van een paar klim stappers zijn drie aspecten belangrijk. Het type schoen wat je nodig hebt hangt af van wat jouw sportieve doelen zijn. Ook is het extreem belangrijk om jouw expertise niveau vooraf te bepalen. Verder is elke type schoen uitgevoerd met bijzonder technische aspecten. Wil je schoenen met veters of klittenband? Kijk dan naar wat nodig is voor jouw sportieve avontuur. Dik gevoerde schoenen zijn nodig tijdens koudere temperaturen. Een veelzijdige lichtgewicht schoen met EVA-middenzool zorgt voor langdurige, lichtgewicht demping tijdens lange kilometers. Als laatste is de pasvorm van een paar klimitems essentieel. Klimschoenen zitten in eerste instantie oncomfortabel. Het juiste model zit strak om de voet maar mag geen pijn doen. De adidas klimschoenen zorgen ervoor dat jij je comfortabel voelt op klimroutes en sportieve hoogtes kunt bereiken.

Klimmen Schoenen Veelgestelde vragen

De meeste klimmers dragen geen sokken meer in hun klimschoenen, omdat deze zorgen voor een verminderde grip in de schoen. Dragen ze wel sokken, dan is dat vaak om hygiënische redenen.
Klimschoenen moeten strak om de voet zitten. Dit kan in het begin oncomfortabel aanvoelen, maar het went snel. Je schoenen mogen echter geen pijn doen.
De meeste rekken na verloop van tijd uit, waardoor de pasvorm wat losser kan worden. Houd hier bij het kiezen rekening mee, zodat je schoenen niet te groot worden naarmate ze uitrekken.