Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?

Datum bijgewerkt: 8.6.20

Er zijn verschillende retourmethodes, dit is afhankelijk van waar je jouw artikel hebt gekocht. Artikelen die je de adidas online shop hebt gekocht, kan je alleen per post naar ons terugsturen. Artikelen die je in een adidas-winkel hebt gekocht, kan je alleen in een adidas winkel retourneren. 

Let op: gecustomizede en gepersonaliseerde artikelen worden speciaal voor jou gemaakt. Deze kan je dus niet retourneren, behalve in het geval van productiefouten. 

Niet de juiste maat? In plaats van het artikel terug te sturen, kun je het ook gratis omruilen voor een andere maat. Ga voor meer informatie naar onze hulppagina Ruilen.

Artikelen die je in de adidas online shop hebt gekocht 

Je kunt je online bestelling gratis binnen 100 dagen (of 14 dagen* voor hype-producten zoals YEEZY) na ontvangst retourneren zonder opgaaf van redenen. Indien je items hebt ontvangen van een bestelling die uit meerdere pakketten bestaat, dan gaat de retourperiode van 100 dagen in op de dag dat je het laatste pakket hebt ontvangen.

Let op: er worden geen verzendkosten in rekening gebracht als je je bestelling retourneert met dezelfde bezorgdienst die deze ook geleverd heeft en onderstaande retourinstructies opvolgt.


Stappen: 
 

  1. Vul het retourformulier in, inclusief de reden(en) voor retournering, voeg deze vervolgens bij het pakket en verzegel de doos. Als het goed is, zit er in je oorspronkelijke pakket een retourformulier en retourlabel.  

  1. Plak het prepaid-retourlabel op de doos over het originele label heen. 

  1. Schrijf het trackingnummer op wat op het retourlabel staat en bewaar deze voor je eigen administratie. 

  1. Lever het pakket af bij een van de DPD afleverpunten .

Wat is het retourbeleid voor mondkapjes?
Als de verpakking van het product ongeopend is, dan is ons normale retourbeleid van toepassing. Zie 'Wat is ons retourbeleid ' en 'Hoe retourneer ik mijn artikel(en) ' voor meer informatie.

Als de productverpakking is geopend, kan het product vanwege gezondheidsredenen niet worden geretourneerd, omgeruild of vergoed, tenzij er sprake is van een productiefout.


Artikelen die je in een adidas-winkel hebt gekocht 

Als je jouw item(s) die je in een adidas-winkel hebt gekocht wilt terugbrengen, dan kun je het beste deze artikelen retourneren in dezelfde winkel als waar je deze ook gekocht hebt. Neem je aankoopbewijs mee en zorg ervoor dat je je item(s) binnen de retourperiode van 100 dagen terugbrengt (of 14 dagen* voor hype-producten zoals YEEZY). Houd er rekening mee dat we in onze winkels momenteel niet in staat zijn om artikelen terug te nemen die gekocht zijn in onze online shop.     

Artikelen die via Click & Collect gereserveerd zijn en opgehaald dienen te worden in een adidas-winkel 

Click & Collect-reserveringen worden online geplaatst en vervolgens opgehaald en betaald in de winkel. Als je een Click & Collect-bestelling wilt retourneren, bekijk dan de Click & Collect- retourinstructies.  

Artikelen die in een adidas-winkel besteld zijn en bij jou thuis bezorgd worden 

Als één van onze winkelmedewerkers een bestelling voor jou heeft geplaatst met een tablet in de winkel zodat jij het artikel naar keuze bij jou thuis ontvangt, dan kun je deze niet in een winkel retourneren of ruilen. In plaats daarvan kun je de artikelen retourneren door de retourinstructies op te volgen die gelden voor de adidas online shop. 

Artikelen die je bij een adidas reseller hebt gekocht 

Als je artikelen hebt gekocht bij één van onze erkende resellers, neem dan contact met hen op aangezien zij hun eigen retourbeleid hanteren. Het is niet mogelijk om je artikelen in een adidas-winkel te retourneren als je deze bij een reseller hebt gekocht. 

Vond je dit artikel nuttig?

Ja / Nee

Waar is mijn bestelling?

Log in of gebruik de Guest Tracker om snel de status van je bestelling op te zoeken, voor het aanmaken van een retourzending, het annuleren van items en om de status van een terugbetaling te bekijken.

Nog steeds geen antwoord gevonden op je vraag?

VRAAG ONZE KLANTENSERVICE

Ma - Vr: 8:00 uur tot 19:00 uur
Za: 9:00 uur tot 17:00 uur