alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
adidas / november 2019
Piers Le Moignan

ISS NATIONAL LAB X ADIDAS – WAAROM WE BOOST DE RUIMTE IN STUREN

Kijk omhoog. De ruimte heeft een verhaal te vertellen. Van de spectaculaire maanlanding van de Apollo 11 tot de uitvinding van krasvrije lenzen, hier worden onmogelijke uitdagingen getackeld die hele industrieën hier op aarde revolutioneren.Wat productontwikkeling betreft zeggen ze vaak dat geen berg te hoog is. Maar toen we ons partnerschap met het Internationale Ruimtestation ISS beklonken, richtte ons onderzoek- en ontwikkelingsteam zich op een veel hoger doel…

ISS_Story_Page_Image_2

ISS U.S. National Laboratory X adidas

In 1949 richtte Adi Dassler het oorspronkelijke sportmerk op. In de jaren die volgden, ontstond er een ware evolutie toen de grenzen tussen sport en cultuur begonnen te vervagen en sportartikelen een heel nieuwe betekenis kregen. Sport werd veel meer dan een vrijetijdsbesteding. Zeventig jaar aan onophoudelijke innovatie later hebben we de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Wij waren er tijdens de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de sportcultuur en onze drang om de lat nog hoger te leggen is groter dan ooit. We blijven de levens van ons sporters en consumenten verbeteren via een open-source cultuur van samenwerking.

In november 2019 hebben we iets belangrijks onthuld. Iets dat de manier waarop we denken, ontwerpen en fabriceren volledig zal veranderen. We kondigden met trots onze samenwerking aan met een van de meest innovatieve creator brands van het universum – het ISS National Lab. Samen zullen adidas en het ISS National Lab de grenzen van mogelijkheden oprekken door een nieuw tijdperk van ruimteverkenning te verwelkomen, met de missie om sporters hier op aarde te inspireren. Per slot van rekening is het verleggen van grenzen waar sport om draait. Om sporters aan te moedigen het uiterste uit zichzelf te halen en geschiedenis te schrijven.

ISS_Story_Page_Image__3

Boost in de ruimte

Als onderdeel van onze langgekoesterde wens om gebruik te maken van het ISS National Lab, staat onze iconische Boost-technologie op het punt aan een baanbrekende missie naar het ronddraaiende ISS-lab te beginnen. Een missie die zich 408 kilometer boven het oppervlak van de aardbol bevindt. Dankzij het ISS National Lab vliegt er een voorraad van Boost-korrels op een bevoorradingsmissie van de NASA mee om het station van essentiële spullen en onderzoeksmaterialen te voorzien. Hiermee wordt onze productontwikkeling letterlijk naar nieuwe hoogtes gebracht.

In de ruimte zullen NASA-astronauten experimenten uitvoeren met het maakproces van de Boost-middenzool, zonder rekening te hoeven houden met de zwaartekracht van de aarde. Het doel? Om met behulp van microzwaartekracht de geheimen van de beweging van de korrels in de middenzool te ontrafelen. Met dit onderzoek hopen we de prestaties en het comfort van schoenen te optimaliseren.

Boost-korrels worden in de holte van een middenzool geïnjecteerd en de beweging van de korrels, hun interacties en hun uiteindelijke koers worden vastgelegd met een highspeed camera in een doorzichtige mal. Deze mallen worden bewaard en voor inspectie terug naar aarde gestuurd, zodat we de toekomst van Boost letterlijk een boost kunnen geven en begrijpen wat er voor nodig is om een bijna buitenaardse technologie te creëren.

Maar Boost in de ruimte is slechts het begin van ons werk met het ISS National Lab. Het is de oerknal die het begin markeert van onze moderne ruimtewedloop om een hardloopschoen te creëren die zijn tijd ver vooruit is; een schoen waarmee sporters hun prestaties naar ongekende niveaus kunnen tillen. Het is iets meer dan vijf jaar geleden waarop we de wereld voor het eerst kennis hebben laten maken met Boost, dus stel je eens voor wat we in de aankomende vijf jaar kunnen bereiken door samen te werken met organisaties die dagelijks bewijzen dat niets onmogelijk is.

Boost naar de toekomst

Net zoals Adi Dasslers visie om de beste producten voor sporters te maken, is de interesse van de mens in het heelal onverzadigbaar. Wij worden aangespoord om het onbekende te verkennen, om onze wetenschappelijke en technische grenzen te verleggen, en dan nog een stukje meer. We zijn zo ver gekomen door ons ongrijpbare, aangeboren verlangen om de grenzen van wat we weten en kennen op te rekken. En dit is nog maar het begin. Ons lot wordt niet door ons geschreven, het wordt voor ons geschreven. Stay tuned.


ISS National Lab/Laboratory™ is a trademark of NASA and used with permission.

adidas / november 2019
Piers Le Moignan